Ga naar content
Tekst - Sedum daken

Sedumdaken  

Een sedumdak, in de volksmond ook wel groene daken genoemd, maar toch zit er verschil tussen beide. Een sedumdak is een dak dat begroeid is met sedum. Sedum zijn vetplanten die goed bestand zijn tegen droogte, felle zon, maar ook tegen vochtige periodes en gezien de wisselende weersinvloeden in ons land is dat best handig! Een groen dak heeft daarentegen meer onderhoud nodig en is voorzien van grotere en diverse beplanting.  

Het aanschaffen van een sedumdak is een duurzame keuze en leuk om een beetje groen rondom uw huis te halen, wist u dat bij een sedumdak kunt kiezen uit wel 250 verschillende soorten vetplanten? Wanneer u kiest voor een sedumdak, dan kiest u voor een duurzaam type dak met de lichtste en dunste soort dakbedekking in verhouding met andere groene daken.   

Wat zijn de voordelen van sedumdaken?  

Wanneer u een sedumdak laat plaatsen, dan bent u ervan verzekerd dat deze dakbedekking twee tot 3 keer langer meegaat als gebruikelijke dakbedekking. Verder hebben sedumdaken de volgende voordelen:  

  • Warmte-isolerend  
  • Geluidsisolerend   
  • Omdat vetplanten zichzelf goed kunnen onderhouden is een sedumdak makkelijk in onderhoud  
  • Bijdrage aan het milieu  
  • Waardestijging van uw woning  

Wel willen we u erop attenderen dat een sedumdak niet geschikt is om op te lopen. Verder betreft het onderhoud adviseren we om de planten enkele keren in het jaar van speciale voeding te voorzien.   

Sedumdaken laten aanleggen door Jan van Gent tuinen  

Vooraf moet er eerst gekeken worden of het huidige dak geschikt en stevig genoeg is voor de aanleg van een sedumdak. De specialisten van Jan van Gent tuinen geven u hier graag advies over. Ook is een kwalitatief goede afvoer belangrijk! Want als uw dak volloopt met regenwater dan verdrinken de vetplanten en dat willen we natuurlijk niet hebben.   

Wanneer uw dak geschikt is voor het plaatsen van sedum, bespreken we graag met u welke soort sedumplantjes u uw dak wilt laten bekleden? Hoe groot is uw dak? Wat is de hellingshoek of heeft u een plat dak? Wanneer dit allemaal duidelijk is plannen we graag de werkzaamheden met u in.   

Er komt veel kijken bij het plaatsen van een sedumdak, daarom is het belangrijk om een specialist in te schakelen, bij Jan van Gent Tuinen bent u dan aan het juiste adres. We maken het dak goed schoon, bedekken de afvoer en leggen de beschermlaag op het dak. Vervolgens kunnen we beginnen met het aanleggen van de plantjes. Hebben we uw interesse al gewekt? Wilt u graag profiteren van bovenstaande voordelen of wilt u graag een steentje bijdragen aan het milieu? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We vertellen u graag meer over het plaatsen van een sedumdak.  

Tip! Sedumdaken zijn milieuvriendelijk. Hierdoor is het dus mogelijk om financiële compensatie aan te vragen bij uw gemeente om een sedumdak te laten plaatsen.  

Jan van Gent Tuinen logo
Jan van Gent Tuinen

Videogalerij

videos

 

Jan van Gent Tuinen logo
Jan van Gent Tuinen

Terugbelverzoek

Vul uw contactgegevens in
Jan van Gent tuinen icon
Tekst - Over ons
Over Jan van Gent Tuinen

Wie zijn wij?

Op onze website kunt u zien wat wij voor uw tuin kunnen betekenen. Niet alleen voor het ontwerp, de aanleg en het advies maar ook voor het onderhoud van uw tuin bent u bij ons aan het juiste adres.

Mede door onze persoonlijke aandacht en vakkennis garanderen wij u een tevreden resultaat. Indien u naar aanleiding van de informatie op deze website contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via de gegevens op onze contactpagina.

U kunt ons natuurlijk ook bellen.

Jan van Gent Tuinen logo
Jan van Gent Tuinen
Lees meer
algemeneTipsJanvangenttuinen (1)
algemeneTipsJanvangenttuinen (1)
391926_priroda_vesna_sad_derevya_yabloni_oduvanchiki_soln_2560x1600_www-gdefon-ru_
391926_priroda_vesna_sad_derevya_yabloni_oduvanchiki_soln_2560x1600_www-gdefon-ru_
Tekst - Tips

Tuinieren in de zomer: wat moet je doen of juist laten?

De tuin is de place to be als het zonnetje schijnt, maar als het gras tot je knieën staat en het onkruid massaal zijn weg omhoog vindt tussen de tegels, is het lastig ontspannen. In de zomer zul je daarom ook af en toe moeten tuinieren om ervoor te zorgen dat de tuin er mooi bijstaat. Wat je moet doen of juist laten, lees je hieronder.

Jan van Gent Tuinen logo
Jan van Gent Tuinen
Lees meer